Ads Top

Trade Republic krijgt een volledige bankvergunning van de ECB

Trade Republic heeft vlak voor zijn vijfde verjaardag een volledige bankvergunning verkregen van de Europese Centrale Bank (ECB). Met deze vergunning kan Europa's grootste beleggingsplatform voor periodiek beleggen het productaanbod op het gebied van beleggen en sparen in de toekomst aanzienlijk uitbreiden. Bovendien wordt de corporate governance-structuur versterkt met een ervaren auditcommissie.

Bijna vijf jaar na het betreden van de markt kan Trade Republic nu alle essentiële bankdiensten leveren met een volledige bankvergunning, inclusief deposito- en kredietactiviteiten, en voldoet het aan de strenge eisen van de ECB en de Duitse Bafin die aan een volledige bankvergunning zijn verbonden.

Door het doorgeven van een rentetarief van 4 procent, het toegankelijk maken van de obligatiehandel voor particuliere beleggers en de vernieuwde app heeft Trade Republic zijn aanbod aanzienlijk ontwikkeld in 2023.
 
Als onderdeel van het verkrijgen van de volledige bankvergunning versterkt Trade Republic zijn corporate governance door een ervaren auditcommissie op te richten. In afwachting van goedkeuring door BaFin, bestaat deze commissie uit Ute Gerbaulet, CFO van Dr. August Oetker KG en voormalig general partner van Bankhaus Lampe, Christiana Riley, Regionaal Hoofd Noord- Amerika bij Santander en voormalig bestuurslid van Deutsche Bank en Andreas Willius, voormalig Managing Director van Trade Republic en Börse Stuttgart.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.