Ads Top

Steeds meer contracten tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars afgerond

De afgelopen twee weken zijn er flink wat contracten afgesloten tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Op dit moment is gemiddeld bijna 92 procent van alle ziekenhuizen gecontracteerd voor 2024”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij de vergelijkingssite. “Twee weken geleden was dit nog 84 procent en hadden sommige zorgverzekeraars pas 31 tot 65 procent van de contracten rond.”

Er zijn in Nederland 10 zorgverzekeringmaatschappijen actief. Hiervan heeft de helft alle contracten met de ziekenhuizen rond of toegezegd dat hun verzekerden in 2024 in alle ziekenhuizen terechtkunnen zonder bijbetaling. Dit geldt voor a.s.r., Achmea (waaronder FBTO, De christelijke zorgverzekeraar en Zilveren Kruis), Aevitae, ONVZ en Salland.

Geld.nl onderzocht voor de 12 provinciehoofdsteden en de 10 grootste steden in Nederland hoeveel ziekenhuizen binnen een straal van 50 kilometer zijn gecontracteerd voor 2024. Vrijwel alle zorgverzekeraars hebben gemiddeld minstens 86 procent van de ziekenhuizen aangesloten. Zorgverzekeraar DSW is een uitzondering, deze verzekeraar heeft gemiddeld pas 54 procent van de ziekenhuizen gecontracteerd voor 2024. DSW geeft op haar website wel aan dat ze elk jaar alle ziekenhuizen contracteert. Waarschijnlijk worden dus ook hier uiteindelijk gewoon alle ziekenhuizen aangesloten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.