Ads Top

BridgeFund haalt in 2023 100 miljoen euro aan investeringen op van particuliere beleggers voor mkb-financiering

De Amsterdamse fintech BridgeFund heeft in 2023 100 miljoen euro aan financiering binnengehaald via particuliere beleggers.. Met het opgehaalde bedrag streeft het financieringsplatform ernaar nog meer ondernemers te ondersteunen, zodat het mkb dynamisch kan blijven groeien. Sinds de oprichting van BridgeFund vijf jaar geleden, zijn meer dan 6.500 Nederlandse mkb-ondernemers voorzien van een totale financiering van meer dan 250 miljoen euro.

Het totaalbedrag aan financiering is volledig afkomstig van particuliere beleggers met een kapitaaloverschot, vaak zelf ondernemers, die via BridgeFund willen investeren in het Nederlandse ondernemerslandschap. Deze beleggingen worden ingezet om ondernemers met financieringsbehoeften te ondersteunen, zonder tussenkomst van banken.  

Vaak zijn de beleggers bij BridgeFund ondernemers die als particulier of vanuit hun bedrijf beleggen. Ze herkennen de behoeften en uitdagingen van ondernemers. En ze beseffen als geen ander het belang van bedrijfskapitaal om groei en voortdurende beweging mogelijk te maken. De keuze van beleggers voor BridgeFund boven traditionele banken weerspiegelt de huidige verschuiving in de financiële sector, van financiering via banken naar alternatieve financieringsvormen.  

Ondernemers met veelbelovende plannen staan steeds vaker voor een gesloten deur bij traditionele banken. Kleinere ondernemingen worden als risicovol beschouwd en krijgen minder steun. Een groeiend aantal ondernemers richt zich daarom vaker op alternatieve vormen van financiering voor kortlopend overbruggingskrediet.  

Het platform van BridgeFund streeft ernaar een gelijkwaardig speelveld te creëren voor alle ondernemers door financiering eenvoudig en snel toegankelijk te maken. De 100 miljoen euro aan opgehaalde financiering biedt veelbelovende perspectieven voor Nederlandse ondernemers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.