Ads Top

Jongeren kiezen het vaakst voor een aanvullende zorgverzekering

In de leeftijdsgroep tussen de 18 en 24 jaar, sluit bijna de helft een aanvullende verzekering af. Het hoogste percentage van alle leeftijdsgroepen. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer op basis van één miljoen vergelijkingen. Daarna volgt de groep tussen de 25 en 34 jaar met 45,8 procent. Dit is opvallend, omdat jongeren vaker gezonder zijn en gemiddeld minder een beroep doen op hun zorgverzekering. Verder valt uit de cijfers van Independer op dat in de provincie Drenthe de minste mensen kiezen voor een aanvullend zorgpakket. ‘Maar’ 38,1% van de Drentenaren maakt deze keuze.   

De belangrijkste overweging lijkt de buitenland dekking. Mocht je op vakantie in een ziekenhuis terecht komen, dan worden de kosten daarvoor vergoed. Ook als die hoger liggen dan in Nederland. Ook geven de 18- tot 24-jarige het vaakst als reden aan: anticonceptie. Ook die wordt vanuit een aanvullend pakket vergoed.

In de provincie Flevoland kiezen de meeste Nederlanders voor een aanvullende zorgverzekering. Bijna de helft (46,2%) wil op deze manier voorkomen dat ze moeten betalen voor zorg die niet door de basisverzekering wordt vergoed. Net daaronder staat Overijssel (46,1%) gevolgd door Utrecht (45,1%).

Flevoland - 46,2% kiest voor een aanvullende verzekering
Overijssel - 46,1% kiest voor een aanvullende verzekering
Utrecht - 45,1% kiest voor een aanvullende verzekering
Noord-Holland - 44,9% kiest voor een aanvullende verzekering
Limburg - 44,8% kiest voor een aanvullende verzekering

In de provincie Drenthe (38,1%) kiezen de minste mensen voor een aanvullende zorgverzekering gevolgd door Friesland (39,8%) en Groningen (42,4%).  

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.