Ads Top

ABN neemt BUX over

ABN AMRO neemt BUX over, een van de snelst groeiende neobrokers in Europa. Met deze overname wil ABN AMRO haar positie in de retailbeleggingsmarkt versterken en het digitale aanbod aanzienlijk verbeteren.

Sinds de oprichting in 2013 is BUX uitgegroeid tot een van de grotere Europese neobrokers. Het bedrijf heeft 500.000 klanten en is actief in acht markten.

Na de overname zijn ABN AMRO en BUX in Nederland samen de grootste aanbieder van producten voor beleggers die willen beginnen hun vermogen op te bouwen. De acquisitie van BUX sluit ook goed aan bij de wens van de bank om uit te breiden binnen Europa.

ABN AMRO en BUX zijn geen onbekenden van elkaar. De venture-tak van ABN AMRO, het voormalige ABN AMRO Ventures, was een van de eerste bedrijven die investeerden in BUX. Er bestaat sinds 2019 bovendien een succesvolle samenwerking tussen BUX en ABN AMRO Clearing, waarbij de technologie van de bank gekoppeld is aan de app van BUX. In 2022 was BUX de eerste broker in Europa die klanten de mogelijkheid bood om fractioneel te beleggen in Europese ETF’s, in samenwerking met ABN AMRO Clearing Bank. Zij ontwikkelden samen de technologie waarmee beleggers met een kleiner budget fractionele aandelen of ETF’s kunnen aanschaffen.

Yorick Naeff, CEO van BUX: 'We hadden altijd de ambitie om marktleider te worden in de Europese retailbeleggingssector. Een samenwerking met ABN AMRO is een cruciale stap op weg naar dat doel. We geloven echt dat de snelheid, wendbaarheid en niet-aflatende drang naar innovatie van BUX samen met de uitgebreide expertise van ABN AMRO op het gebied van particuliere financiën en haar jarenlange staat van dienst samen een ongeëvenaarde synergie vormen binnen de volledige beleggingssector. '

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en wordt naar verwachting in 2024 afgerond. De transactie heeft naar verwachting een minimale impact op de CET1-kapitaalratio. Opvallend is dat de crypto activiteiten van BUX niet worden overgenomen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.