Ads Top

Nederlandse consumenten omarmen nieuwe betaalmiddelen

In plaats van cash of een debit- of creditcard gebruiken steeds meer consumenten hun mobiele telefoon om met bijvoorbeeld Samsung Pay of Apple Pay contactloos te betalen. Waar wereldwijd nog maar 4 procent van de consumenten deze zogenaamde Digital Wallet als favoriete betaalmethode verkiest, is dat aandeel in Nederland met 12 procent een stuk hoger. Sterker nog: Nederland loopt samen met het Verenigd Koninkrijk (14%) voorop als het gaat om de uitgesproken voorkeur voor de Digital Wallet. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Manhattan Associates.

De adoptie van de Digital Wallet door Nederlandse consumenten lijkt ten koste te gaan van het gebruik van de traditionele credit- of debitcard, die door slechts 33 procent van de Nederlandse consumenten als favoriete betaalmiddel wordt beschouwd. Wereldwijd ligt dit aandeel met 47 procent nog een stuk hoger. Opvallend is dat Nederlanders het ouderwetse contant geld nog steeds waarderen als betaalmiddel. Dit aandeel ligt met 26 procent zelfs iets hoger dan het wereldwijde percentage van 23 procent

Leeftijd blijkt een belangrijke factor te zijn als je kijkt naar het aandeel Nederlanders dat zijn voorkeur uitspreekt over de Digital Wallet. Van de jongste groep ondervraagde consumenten tussen de 18 en 24 jaar kiest maar liefst 22 procent voor de wallet als favoriete betaalmiddel. Dit aandeel zakt gestaag naarmate respondenten ouder zijn: van de groep 25 tot 34-jarigen is dit nog maar 16%, terwijl 13% van de 35 tot 44-jarigen, 8 procent van de groep 45 tot 54-jarigen, 7 procent van de 55 tot 64-jarigen en 9% van de groep 65 en ouder de Digital Wallet omarmt.

Behalve met welk betalingsmiddel Nederlandse consumenten het liefste betalen, werd hen ook gevraagd op welke manier ze het liefste afrekenen in de winkel. Hoewel de traditionele kassa op één staat met 35% en 21% geen uitgesproken voorkeur heeft, blijven de scan & go-methodes, waarbij je een shopping device of mobiele telefoon gebruikt (18%), en de self-checkout (14%) niet ver achter. Opvallend is dat het aandeel consumenten dat wereldwijd kiest voor scan & go met 9% een stuk lager ligt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.