Ads Top

Vijf jaar salaris in Bitcoin

Medewerkers van BTC Direct krijgen deze maand precies vijf jaar een deel van hun salaris in Bitcoin uitgekeerd. De Nijmeegse onderneming is het eerste bedrijf in Europa dat deze mijlpaal bereikt. Dit leverde medewerkers een resultaat op van ruim 250 procent.

In juni 2018 had cryptobedrijf BTC Direct de primeur door als eerste in Europa een salaris in Bitcoin uit te keren. Het bedrijf – dat inzet op laagdrempelige handel in crypto – lanceerde vervolgens een traject dat dit ook voor andere bedrijven mogelijk maakt. Daar sprongen de afgelopen 5 jaar verschillende bedrijven op in, waaronder het gros van de Nederlandse filialen van Domino’s Pizza.

Intussen ontvangt het merendeel van de 90 medewerkers van BTC Direct en zusterbedrijf BLOX een deel van hun salaris in Bitcoin. Niet het hele salaris, want het is wettelijk verplicht om in elk geval het minimumloon in Euro’s te betalen. Medewerkers kunnen zelf kiezen welk deel van het salaris daarboven ze in de digitale munt uit laten keren.

Een salaris in Bitcoin is in feite een vorm van beleggen die in de financiële wereld doorgaat als Dollar Cost Averaging (DCA). Dat is over het algemeen veiliger en voordeliger dan ineens een voorraad Bitcoin aanschaffen en hopen op een koersstijging. Het maandelijkse ritme biedt enige bescherming tegen koersschommelingen op de korte termijn. Je koopt als het ware Bitcoin voor een gemiddelde prijs op de lange termijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.