Ads Top

ABN AMRO Ventures investeert in ThreatFabric

ABN AMRO Ventures, het corporate venturefonds van ABN AMRO, heeft 11,5 miljoen euro gestoken in ThreatFabric, een oplossing voor online fraudedetectie die ABN AMRO helpt haar klanten te beschermen tegen de groeiende fraude- en malware-epidemie.

In 2022 veroorzaakten criminelen in Nederland 62,5 miljoen euro aan schade door betalingsfraude, onder andere via helpdeskfraude en phishing. Dit is een toename van 25 procent ten opzichte van twee jaar eerder, aldus de Nederlandse Vereniging van Banken. Banken en e-commerce platforms zijn voortdurend op zoek naar nauwkeurige waarschuwingssystemen die klanten helpen beschermen voordat betalingen worden gedaan.

ThreatFabric's software helpt banken en financiële instellingen hun klanten te beschermen tegen fraude en malware door het gebruik van verschillende beschermingslagen, zoals het detecteren van malware op apparaten gecombineerd met gedragsanalyse.

Deze Seed-ronde ter waarde van 11,5 miljoen euro wordt geleid door ABN AMRO Ventures en Motive Ventures, samen met 10xFounders en 14Peaks Capital. Het kapitaal zal worden gebruikt om de internationale uitbreiding van ThreatFabric te versnellen en de fraudedetectie-lagen uit te breiden met onder andere gedragsgebaseerde detectie, waarbij er een profiel van de fraudeur wordt gecreëerd om de bestaande detectiemodellen te versterken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.