Ads Top

Autoverzekeringen 8 procent duurder in één jaar tijd

De premies voor autoverzekeringen zijn fors aan het stijgen. Sinds vorig jaar mei steeg de gemiddelde premie voor een autoverzekering met 8,4 procent, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Hierdoor is iemand nu gemiddeld 82 euro per jaar meer kwijt voor dezelfde autoverzekering dan in mei vorig jaar.

De vergelijkingssite onderzocht voor ruim 60 scenario’s met veelvoorkomende types auto’s hoe de premies zich van maand tot maand ontwikkelden tussen mei 2022 en nu. Hierin werden bestuurders uit verschillende woonplaatsen, met verschillende leeftijden en aantallen schadevrije jaren meegenomen. Hieruit blijkt dat vooral sinds de laatste vier maanden van 2022 de premies voor autoverzekeringen fors zijn gestegen. Deze stijging loopt nu nog steeds door.
 
Een belangrijke reden waarom de premies zo hard stijgen, is de aanhoudend hoge inflatie. In september en oktober van 2022 bereikte de inflatie in Nederland recordhoogtes van boven de 14 procent en sindsdien is de inflatie nog steeds hoog.

Daarnaast speelt mee dat de schadelast van verzekeraars sinds 2020 weer stijgt.  In de coronaperiode werd er minder gereden, waardoor er ook minder schades waren. Maar inmiddels is de verkeersdrukte weer toegenomen en zelfs hoger dan voor de corona-periode.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.