Ads Top

SeniorWeb en Rabobank werken samen aan digitale zelfredzaamheid van ouderen

2,6 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met online bankieren. Daarom blijven SeniorWeb en Rabobank samenwerken aan de digitale zelfredzaamheid van ouderen. Deze week tekenden Daniël de Levita, Directeur-bestuurder van SeniorWeb, en Maartje Gosselink, Accessibility manager van Rabobank, het nieuwe contract. Deze samenwerking, die in 1997 van start ging, met veel ervaring en kennis vanuit beide partijen, wordt landelijk voortgezet.

Digitale vaardigheden zijn in deze moderne maatschappij onmisbaar om zelfstandig te kunnen participeren. Dat geldt ook voor het doen van bankzaken.

De vrijwilligers van SeniorWeb geven in samenwerking met Rabobank workshops over de basis van veilig internetbankieren en mobielbankieren. Op deze manier hebben SeniorWeb en Rabobank in de afgelopen jaren duizenden mensen geholpen om wegwijs te worden in de digitale samenleving. En er is nog steeds een grote groep senioren die niet digitaal vaardig is of ondersteuning nodig heeft bij het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden.

In de workshops worden klanten van Rabobank stap voor stap meegenomen in hoe je kunt internetbankieren, je saldo kunt checken op je mobiel of tablet, en hoe je gemakkelijk een betaling kunt doen, de app kunt downloaden of een nieuwe bankpas aan kunt vragen. Dit zijn alledaagse handelingen voor iemand die digitaal vaardig is, maar moeilijk voor iemand die digitale vaardigheden mist.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.