Ads Top

FinancialLease.nl na nieuwe overname grootste van Nederland

FinancialLease.nl heeft branchegenoot ROS Finance overgenomen. Daarmee heeft de online intermediair haar marktpositie als de grootste van Nederland verder uitgebouwd.

Voor FinancialLease.nl is het de tweede overname in ruim een maand tijd, na die van BD Lease in medio april. Samen hebben de drie bedrijven een jaarlijks leasevolume van meer dan 500 miljoen euro. Dat is de totale waarde van de leasecontracten die via banken en leasemaatschappijen worden gefinancierd.

De contracten voor de overname zijn woensdag 17 mei onder voorbehoud getekend. Omdat ROS Finance ook consumptief krediet verleent, moet de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de overname nog officieel goedkeuren.

Beide online leasemaatschappijen zijn intermediairs, met een groot netwerk aan autobedrijven. Ze beheren geen eigen wagenpark, maar regelen de financiering. Door de overname versterken ze hun marktpositie. Doel is om de komende vijf jaar het gezamenlijke leasevolume te verdubbelen tot een miljard euro per jaar.

FinancialLease.nl is marktleider op het gebied van financial lease. Het bedrijf startte in 2011 met drie medewerkers in Nieuwegein en heeft de afgelopen twaalf jaar ruim 50.000 ondernemers aan een autofinanciering geholpen. Inmiddels werken op het nieuwe hoofdkantoor in Maarssen 120 mensen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.