Ads Top

Elektrische auto 16 procent duurder om te verzekeren dan benzine auto

De populariteit van elektrische auto’s blijft toenemen, maar dat geldt ook voor de autoverzekeringpremie voor deze auto’s. Een elektrische auto verzekeren is gemiddeld bijna 16 procent duurder dan een verzekering voor een benzine auto met een vergelijkbare waarde, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

De vergelijkingssite onderzocht voor tien nieuwe elektrische auto’s wat het kost om deze te verzekeren. Hieruit blijkt dat de autoverzekeringen voor de elektrische auto’s gemiddeld 12,50 euro per maand duurder zijn dan voor de benzine auto’s. Op jaarbasis komt dat dus neer op 150 euro.

Hierbij moet wel worden aangetekend dat elektrische auto’s standaard duurder zijn dan benzine auto’s met een vergelijkbaar model en uitvoering. Omdat we in dit onderzoek auto’s hebben uitgezocht met een vergelijkbare waarde, betekent dit dat de benzine modellen vaak veel luxere uitvoeringen zijn dan elektrische auto’s. Voor de elektrische auto’s is men uitgegaan van de meest standaard uitvoering. Zouden we echter zijn uitgegaan van vergelijkbare modellen en uitvoeringen voor elektrische en benzine auto’s, dan zijn de elektrische auto’s gemiddeld 250 euro per jaar duurder om te verzekeren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.