Ads Top

Verzekeringsmarkt e-bikes groeit naar €550 miljoen

Nederlanders hebben het afgelopen jaar 550 miljoen euro uitgegeven aan het verzekeren van hun elektrische fiets. Gemiddeld kost een verzekering 14 euro per maand. De populairste aanbieder in deze verzekeringsmarkt is ANWB. Hybridefietsen worden het vaakst verzekerd.

De totale e-bike verzekeringsmarkt heeft op dit moment een jaarlijkse waarde van 550 miljoen. Vorig jaar was dat nog 313 miljoen. Deze stijging komt door de groei van het aantal e-bikes en hogere maandelijkse kosten voor de verzekering.

Van alle verzekerde e-bikes worden de meeste verzekerd via ANWB. Naast ANWB nemen ook ENRA, Kingpolis en Univé een groot deel van deze verzekeringsmarkt in. Unigarant, Allianz en Interpolis volgen op enige afstand. Opvallend is dat 13 procent van de Nederlanders niet weet waar hun elektrische fiets verzekerd is.

Zes op de tien elektrische fietsen zijn verzekerd. Dit aandeel ligt opvallend hoger bij elektrische hybridefietsen (73%). Elektrische bakfietsen en vouwfietsen zijn daarentegen minder vaak verzekerd, respectievelijk 40% en 30% van deze fietsen is verzekerd. Over het algemeen kan gesteld worden dat hoe hoger de waarde van een elektrische fiets hoe vaker deze verzekerd is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.