Ads Top

ABN AMRO lanceert Impact Fondsen Mandaat voor beleggen met positieve impact

ABN AMRO lanceert het Impact Fondsen Mandaat, een beleggingsproduct waarmee zij klanten de mogelijkheid biedt om te beleggen in bedrijven die een positieve impact nastreven op mens, milieu en maatschappij.

Met de lancering van het Impact Fondsen Mandaat verlaagt ABN AMRO haar instapdrempel voor impact beleggen van 2,5 miljoen naar 50.000 euro. Het fondsenmandaat bestaat uit een aantal beleggingsfondsen die maatschappelijk verantwoord ondernemen en met hun producten en diensten bijdragen aan het behalen van de duurzame doelen van de Verenigde Naties.

Het Impact Fondsen Mandaat richt zich op beleggers die volledig willen beleggen in beleggingsfondsen die bijdragen aan een duurzamere wereld. Hiermee onderscheid het beleggingsmandaat zich van ESG-beleggen die nog hier naartoe werken. De beleggingsfondsen die zijn gekozen, classificeren zich als artikel 9 SFDR en richten zich specifiek op het behalen van een duurzaamheidsdoel. De bedrijven binnen de beleggingsfondsen variëren van bedrijven in hernieuwbare energie, retail en zorg tot verzekeringen en telecom. Bij alle beleggingen staan de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties centraal.

Alle bedrijven binnen de beleggingsfondsen worden nauwlettend beoordeeld op de mate waarin hun omzet leidt tot positieve en negatieve impact op mens, milieu en maatschappij. Alleen bedrijven waarvan de uitkomst van de som van deze impact positief is, worden opgenomen in het mandaat. In sommige gevallen is het doel, deze omzet verder te vergroten.

Het Impact Fondsen Mandaat is opgedeeld in diverse vermogenscategorieën, bestaande uit aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en liquiditeiten. Bij de lancering belegt het Impact Fondsen Mandaat in het ABN AMRO Aegon Impact Equity Fund, het ABN AMRO High Quality Impact Bond Fund en het Privium Sustainable Impact Fund, met daarin verschillende beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen en bedrijven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.