Ads Top

Millennials en Gen Z streven naar een samenleving waarin cryptovaluta meer geaccepteerd is

Onderzoek van Bitget, crypto derivaten en copy trading platform, toont aan dat millennials en generatie Z in toenemende mate de adoptie van cryptocurrencies ondersteunen en een meer crypto-vriendelijke samenleving opbouwen.

Bijna de helft van alle millennials heeft cryptovaluta. Het verschil in acceptatie tussen jong en oud is groot. Jongeren hebben crypto duidelijk meer geadopteerd aangezien de helft van de millennials al in bezit is van cryptovaluta. Dit zal op den duur leiden tot een meer crypto-gunstige samenleving.

Opvallend is het verschil in interesse in crypto onder de vier ondervraagde groepen. Slechts 25 procent van Gen X, 21 procent van Gen Z en 8 procent van de babyboomers beleggen in cryptocurrencies tegen 45 procent van de millennials.

De verzamelde gegevens geven aan dat millennials het meest loyaal zijn aan cryptovaluta, omdat ze meer vertrouwd zijn met internet en digitale technologieën in vergelijking met oudere generaties. Ze zien cryptovaluta ook als een aantrekkelijke kans vanwege het hoge rendementspotentieel dat in 2017 en daarna is aangetoond. Gen Z die fans zijn van moderne technologieën, stappen graag over op blockchain en digitale activa, aangezien ze geen negatieve ervaring hebben met financiële crises, omdat ze na 2008 zijn geboren.

De resultaten van het onderzoek suggereren dat de invloed van babyboomers en Gen Xers zal verzwakken, aangezien tegen 2030 alle Gen Z-leden volwassen zullen zijn en de verspreiding van blockchain-technologie tegen die tijd zou kunnen leiden tot een toename van het percentage cryptovaluta-adoptanten over alle generaties. De kans op een groei in acceptatie van cryptovaluta in de komende jaren is dan ook zeer groot.

Uit gerelateerde statistieken blijkt dat elke volgende generatie steeds meer waarde hecht aan de regulering van cryptocurrencies en verwacht dat er vanuit de overheid ook meer aandacht voor komt. Het percentage mensen dat dit belangrijk vindt stijgt aanzienlijk bij de Gen X en millennial generaties, van zes procent naar respectievelijk 27 procent. Deze stijging kan worden toegeschreven aan veranderingen in waarden ten opzichte van technologie, werk-privébalans, diversiteit en inclusiviteit, en een afnemend vertrouwen in institutionele instanties.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.