Ads Top

Premieverschil goedkoopste en duurste zorgverzekering nog nooit zo groot


Alle premies voor de basis zorgverzekering van 2021 zijn bekend. Gisteren om middernacht was de deadline voor de verzekeraars.

Vergelijkingssite Zeker.com berekende dat de premie voor de duurste zorgverzekering volgend jaar in totaal 504 euro hoger is dan die van de goedkoopste. Dit is in alle jaren nog nooit zo groot geweest.

Bijna alle verzekeraars verhogen de premies voor de zorgpolis in 2021. Alleen verzekeraar Besured verlaagd haar premie met 0,35 procent. De gemiddelde premiestijging ligt op iets meer dan 4 procent. Met een enkele uitschieter tot bijna 9 procent.

De kosten van de basisverzekeringen zijn in de afgelopen vijf jaar enorm gestegen. De Amersfoortse is de verzekeraar die de grootste stijging laat zien. In 2017 was de premie van hun restitutiepolis 117,50 en dit jaar is dat 147,95 euro. Een verschil van maar liefst 30,45 per maand.

Wie echt de allergoedkoopste zorgverzekering wilt, kiest er een met een verhoogd eigen risico van 885 euro. De goedkoopste zorgverzekering komt dan uit op een maandpremie van 85,95 euro en is van verzekeraar Zekur.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.