Ads Top

Nog 8 weken tot verplichte SCA voor online creditkaartbetalingen

Uiterlijk op 31 december 2020 moeten webwinkels veilige klantverificatie (Strong Customer Authentication of SCA) bij online kaartbetalingen volledig ondersteunen. In de komende weken zullen kaartuitgevers online kaartbetalingen zonder SCA steeds vaker afkeuren, bij steeds lagere bedragen, zo waarschuwt de Betaalvereniging.

Met 3DS voor SCA bij kaartbetalingen (3-D Secure van EMVCo) worden kaarthouders vlot en veilig geverifieerd, bijvoorbeeld met een simpele vingerafdruk of mobiele pincode. Zonder ondersteuning voor 3DS kan een webwinkel zijn klanten vanaf 1 januari aanstaande niet meer online met creditkaarten laten afrekenen.

Kaartuitgevers merken dat de meeste binnenkomende kaartbetalingen nog steeds zónder authenticatie worden aangeboden. Wanneer ze vervolgens met een zogeheten ‘soft decline’ om authenticatie vragen, kan minder dan één op de twintig transacties alsnog met succes worden voltooid.

Uiterlijk 1 januari 2021 moeten alle schakels in de keten voor online kaartbetalingen in Nederland volledig voldoen aan de EU-richtlijnen voor SCA. De deadline voor het invoeren van SCA is al eens met 15 maanden uitgesteld door de EBA, de European Banking Authority, en zal niet nogmaals worden uitgesteld.

Op dit moment liggen alle Nederlandse creditkaartverstrekkers, transactieverwerkers en betaalinstellingen volledig op schema om deze deadline te halen.

Voor sommige online creditkaart-transacties kunnen webwinkels vrijstelling van authenticatie krijgen. Webwinkeliers kunnen aan hun eigen betaaldienstverlener of acquirer vragen hoe ze van deze vrijstellingen gebruik kunnen maken.Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.