Ads Top

Belegger Investous eist inleg terug

Een particuliere belegger eist zijn inleg van 89.500 euro op bij Investous. Dat Cypriotische beleggingsbedrijf wijst de vordering af omdat de zaak voor een Nederlandse rechtbank aanhangig is gemaakt, zo blijkt uit een tussenvonnis.

Investous kwam vorig jaar in opspraak omdat het meerdere mensen voor forse bedragen gedupeerd zou hebben. Een vrouw raakte acht ton kwijt en deed aangifte bij de politie.

Investous was vorig jaar de Official Trading Partner van PSV. De voetbalclub verbrak de relatie toen bleek dat Investous klanten lokte via misleidende advertenties waarin bekende Nederlanders weren opgevoerd. Die wisten nergens van.

De gedupeerde belegger die 89.500 euro had ingelegd verbrak de relatie met Investous wegens oneerlijke handelspraktijken (misleidend en agressief). Zekerheidshalve vraagt hij de rechtbank om die overeenkomst zo nodig alsnog te vernietigen en Investous tot terugbetaling te veroordelen.

De rechtbank stelt vast dat de zaak in Nederland mag voorkomen. Civiele zaken tussen een consument en een bedrijf mogen voorkomen in het land waar de gedupeerde woont. De zaak heeft half november een vervolg gekregen.

Een soortgelijke zaak komt begin volgend jaar voor bij de rechtbank Maastricht. De Limburgse investeerder maakte ruim 58.000 euro over naar Investous.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.