Ads Top

ABN gaat de komende jaren flink krimpen

ABN Amro schrapt tot en met 2024 ongeveer 15 procent van alle banen. Dat staat te lezen in  een 'strategie update'. De meeste banen vervallen na 2022.

De kosten mogen in 2024 niet hoger zijn dan 4,7 miljard euro, daarom moet 700 miljoen worden bespaard.

'Met ons sterke merk en aantrekkelijke marktposities in alle segmenten hebben we een stevig fundament,' zegt CEO Robert Swaak. 'Onze strategie-review geeft ons nu een duidelijk profiel en focus. De in augustus aangekondigde afbouw van de CIB non-core portefeuille was een eerste stap. Vandaag kondigen we aan dat we een persoonlijke bank in de digitale tijd willen zijn, die in Nederland en Noordwest Europa klanten bedient daar waar we schaal hebben.'

ABN streeft naar een rendement op eigen vermogen (ROE) van circa 8 procent in 2024, wanneer de risicokosten zich naar verwachting normaliseren, de kostenbesparingsprogramma’s afgerond zijn en de initiatieven voor groei hun vruchten beginnen af te werpen.

Een presentatie van het management, geleid door Robert Swaak (CEO), van circa een uur, gevolgd door een Q&A-sessie kan live worden gevolgd via een webcast tussen 10:00 en 12:00 uur op https://www.abnamro.com/ir.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.