Ads Top

98% van de huizenkopers wil verduurzamen, helft kent opties financiering niet

Nederland moet verduurzamen en een grote meerderheid in ons land wil dit ook. Maar consumenten zijn nog onvoldoende bekend met de mogelijkheden om de verduurzaming van hun huis te financieren. Dat blijkt uit recent onderzoek van Centraal Beheer en onderzoeksbureau Memo2 onder 944 respondenten.    

De wil om te verduurzamen is groot onder Nederlanders. 70 procent vindt het belangrijk en maar liefst 98 procent van de mensen die van plan is binnen 5 jaar een huis te kopen, staat er voor open een duurzame woning te realiseren.

De investering om te verduurzamen is echter een groot struikelblok, ondanks de flinke groei van het spaarsaldo in Nederland in coronatijd. Dat bleek al uit eerder onderzoek van Centraal Beheer, onderdeel van coöperatieve verzekeraar Achmea, en Memo2 onder 1876 huiseigenaren.

Bij gebrek aan eigen middelen, kan je in sommige gemeentes terecht voor een subsidie of lening. Wat blijkt: 53 procent van de potentiële huizenkopers is niet bekend met deze duurzaamheidsregelingen. Een andere optie is om de verduurzaming van je huis mee te financieren in je hypotheek. Maar ook hier kent bijna de helft (45%) deze mogelijkheid niet.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.