Ads Top

Consument kan tot bijna 600 euro besparen op zorgverzekering in 2021

Doordat de premies voor zorgverzekeringen voor 2021 nog verder uiteen lopen tussen de verschillende zorgverzekeringen dan andere jaren, valt er dit jaar nóg meer te besparen. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat de besparing voor je zorgverzekering in 2021 gemiddeld kan oplopen tot bijna 600 euro per jaar. In 2020 was dit nog ongeveer 500 euro per jaar.

Geld.nl berekende voor de meest voorkomende combinaties van zorgbehoeften de premieverschillen voor de zorgverzekering 2021.

Wie naast de basisverzekering één of meerdere aanvullende verzekeringen afsluit, kan in 2021 zelfs nog meer besparen.

De meeste mensen die zich aanvullende verzekeren, kiezen voor een aanvulling voor de tandartskosten of fysiotherapie. Als je bijvoorbeeld 9 fysiotherapiebehandelingen meeverzekert of tandartskosten tot 250 euro, lopen de verschillen tussen de laagste en de hoogste premies uiteen van 475 tot 823 euro.

Vooral bij de basisverzekeringen zijn de grote premieverschillen opvallend. De dekking van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde.

De duurste polissen zijn restitutiepolissen. Hierbij kies je zelf naar welk ziekenhuis je gaat, zonder dat het invloed heeft op je vergoeding. De goedkoopste zorgverzekeringen zijn naturapolissen met een beperktere zorgkeuze.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.