Ads Top

ABN AMRO gaat hoofdkantoor Gustav Mahlerlaan verkopen en terughuren

 

ABN AMRO kondigt vandaag plannen aan om het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas te verkopen en (deels) terug te huren.

Ook gaat de bank het kantoor aan de Foppingadreef in Amsterdam-Zuidoost, dat nu dienst doet als tweede hoofdkantoor, verbouwen tot een iconische, ‘meer dan Paris-proof’ nieuwe thuisbasis voor ongeveer 10.800 medewerkers.

Het kantoor aan de Gustav Mahlerlaan wordt in 2021 in de verkoop gezet. Als onderdeel van de verkoop gaat de bank een deel van het gebouw terughuren om als officieel hoofdkantoor van ABN AMRO te dienen. Deze transactie levert naar verwachting een boekwinst op.

De verbouwing van het kantoor aan de Foppingadreef bij station Amsterdam Bijlmer moet volgens de planning in 2025 klaar zijn. Tot die tijd zal ABN AMRO het gehele gebouw aan de Gustav Mahlerlaan blijven huren. Vervolgens zal de Foppingadreef fungeren als hoofdvestiging voor de meeste medewerkers die nu werken op het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Amsterdamse Zuidas.

In samenwerking met vastgoedontwikkelaar EDGE en de oorspronkelijke architect van het gebouw, BroekBakema, gaat ABN AMRO het uit 1980 daterende kantoorgebouw aan de Foppingadreef in Amsterdam-Zuidoost ombouwen tot een hypermoderne, duurzame werkplek. De nieuwe ‘Foppingadreef’ zal 75% minder energie verbruiken dan het huidige gebouw. Het wordt meer dan alleen een plek om een laptop aan te sluiten en te gaan zitten werken. Versneld door Covid-19 wordt thuiswerken de nieuwe standaard.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.