Ads Top

Bijna helft Nederlanders kiest portemonnee boven duurzame vaste lasten

Een duurzame verzekeraar, energiemaatschappij of provider? Bijna de helft van de Nederlanders is niet bereid voor de duurzame optie voor hun vaste lasten te kiezen als deze duurder is dan de niet-duurzame optie. Dit blijkt uit de Vaste Lasten Index van online consumentenadviseur Pricewise die jaarlijks wordt gepubliceerd, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Toch is een kwart van de Nederlanders wél bereid iets meer neer te leggen voor verduurzaming van hun vaste lasten. De jongere generatie geeft vaker aan extra te willen betalen dan de 30-plusser.

De meerderheid van de groep die bereid is meer te betalen voor duurzaamheid, zou maximaal 360 euro per jaar hiervoor bij willen leggen.
Groene energie is tot nu toe de meest populaire verduurzaming. Toch ontbreekt voor velen de link tussen duurzaamheid en de premie voor verzekeringen nog altijd. Sommige verzekeraars investeren namelijk de ontvangen premies in duurzame projecten.
 
Slechts 28 procent van de Nederlanders geeft aan bereid te zijn om maandelijks meer te betalen om hun vaste lasten te verduurzamen. Driekwart van deze groep is bereid maximaal 30 euro per maand extra neer te leggen. Dat is 360 per jaar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.