Ads Top

Meerdere aanhoudingen bankhelpdeskfraude

Bankhelpdeskfraude komt steeds vaker voor, waarschuwt de politie. Op dinsdag 10 november wordt een 70-jarige vrouw uit Dordrecht gebeld door haar bank. In ieder geval, dat dacht ze. De ‘bankmedewerker’ aan de telefoon vertelde haar dat er iets mis was met haar rekening  en dat ze daarom geld over moet maken naar een veilige rekening. Dat lukt in eerste instantie niet, maar  uiteindelijk maakt de dame  bijna 5.000,00 euro over op het rekeningnummer  wat ze van de ‘bankmedewerker’ had gekregen.

De ‘bankmedewerker’ vraagt of ze nóg een transactie wil overmaken. De echte bank, ABN Amro, vertrouwde de eerdere transacties niet en had inmiddels het internetbankieren van de vrouw geblokkeerd.

De ‘bankmedewerker’ gooit het vervolgens over een andere boeg. Hij vertelt het slachtoffer dat een van zijn “medewerkers” die avond haar bankpas komt ophalen, zodat het geld alsnog ‘veilig gesteld’ kan worden. Een ordinaire babbeltruc waar eerder mensen slachtoffer van zijn geworden in Dordrecht.

De buurvrouw heeft de politie ingeschakeld. Gealarmeerde agenten sprongen meteen in de auto, bleven bij het slachtoffer en hielden de woning in de gaten. Agenten zien rond 21.00 uur een auto de straat inrijden met twee mannen. Eén van de verdachte stapt uit en belt aan bij het slachtoffer terwijl de andere man wacht in de auto. Als de man met pinpas terug naar de auto loopt, grijpen agenten in.

 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.