Ads Top

Half miljard Instant Payments tussen Nederlandse banken

Sinds de allereerste Instant Payment in februari 2019 zijn er afgelopen oktober meer dan 500 miljoen onmiddellijke overboekingen tussen verschillende Nederlandse banken uitgevoerd. Dat meldt de Betaalvereniging.
 
Bij de start werden zo’n 4000 Instant Payments per maand verwerkt, in februari 2019. Afgelopen oktober werden er al 32,5 miljoen Instant Payments uitgevoerd.

Met een Instant Payment heeft de ontvanger direct zekerheid over de betaling. Het bedrag staat binnen een paar seconden op zijn of haar betaalrekening, ook ’s nachts, in het weekend en op feestdagen. Daardoor kunnen kopers direct betalen bij afname van producten of diensten en kunnen verkopers bij levering de betaling direct ontvangen.

In Nederland worden per maand meer Instant Payments verwerkt dan in enig ander euroland. Ruim 90 procent van alle enkelvoudige overboekingen tussen verschillende Nederlandse banken is een Instant Payment. Voor de hele eurozone (inclusief Nederland) is dat ruwweg 15 procent. In de meeste andere eurolanden is een Instant Payment nog een premium betaalmethode, bijvoorbeeld alleen voor zakelijke klanten of alleen voor mobiele betaalapps.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.