Ads Top

Group-IB kiest Amsterdam voor het Europese hoofdkantoor (i.m.)

Group-IB, wereldwijd actief in cyber security, opent de deuren van zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Het kantoor aan de Prinsengracht wordt opgezet om in Europa een actievere rol te spelen bij het verkleinen van cyberbedreigingen. Group-IB heeft voor Amsterdam gekozen, omdat Nederland het thuisland is van Europol, het The Hague Security Delta, het NATO Cyber Security Agency en het European Network for Cyber Security. Group-IB is daarnaast partner van INTERPOL en Europol, en is door de OSCE als een aanbieder van cyberoplossingen aanbevolen.

Veel internationale financiële dienstverleners en tech bedrijven verhuisden vanwege Brexit vanuit Londen naar Amsterdam, wat volgens Group-IB de kans op cyberaanvallen hier zal vergroten. Banken in Nederland zijn, én dat is zeldzaam, slachtoffers van botnets binnen de banken zelf, waaronder de beruchte Dridex, Qbot en Trickbot. Group-IB heeft in Nederland zowel beveiligingsteams van Nederlandse banken als van de politie getraind.

Europa biedt in het algemeen een erg divers bedreigingslandschap, omdat het doelwit is van ten minste 16 APT-groepen, talloze ransomware operators en online scammers. Deze bedreigingen zullen door Group-IB in kaart worden gebracht. In samenwerking met de lokale politie wil Group-IB de cybercriminaliteit in de Europese regio verstoren en veerkracht hiertegen opbouwen. Het Amsterdamse team wil lokaal talent aantrekken en hierbij samenwerken met Europese universiteiten, om te voldoen aan de groeiende behoeften van de cyberbeveiligingsarbeidsmarkt.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.