Ads Top

Norbert Siegers wordt CEO van Transactie Monitoring Nederland

Vanaf 1 november treedt het nieuwe managementteam van Transactie Monitoring Nederland (TMNL) aan. Het team bestaat uit vier leden met een achtergrond in de bankensector.

TMNL is het gezamenlijke initiatief van vijf banken (ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos Bank en De Volksbank) in de strijd tegen witwassen. In TMNL gaan deze banken hun (vooralsnog alleen zakelijke) betalingstransacties in samenhang monitoren op signalen die kunnen duiden op witwassen of terrorismefinanciering.

Door hun transactiedata te combineren in TMNL en in gezamenlijkheid te monitoren, is TMNL beter in staat criminele netwerken en geldstromen te detecteren. Naast deze gezamenlijke monitoring blijven de banken zelf ook hun eigen transacties monitoren – een verplichting vanuit de Wet op het voorkomen van witwassen en het financieren van terrorisme (Wwft).


Norbert Siegers wordt CEO. brengt ruim 25 jaar ervaring met zich mee, Tot 1 november 2020 vervulde hij bij ABN AMRO de functie van IT Lead Commercial Banking. De laatste jaren had Siegers bij deze bank een leidende rol bij de digitalisering van de bank en de technologische transformatie van het betalingsverkeer.

Het nieuwe MT bestaat verder uit Eline Koster (Rabobank), Lars Roodenburg (ING) en Lucian Baghiuc (ING). Financial crime expert Koster zal de functie vervullen van AML Analytics Manager. Legal expert Roodenburg wordt Chief Risk & Administrative Officer en techexpert Baghiuc wordt Chief Technology Officer.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.