Ads Top

‘Weg naar herstel niet zonder hindernissen’

Wereldwijd worstelen financiële markten nog steeds met veel onzekerheden, wat leidt tot sterke volatiliteit. Gezien die onzekerheden houdt ABN AMRO MeesPierson op korte termijn rekening met neerwaartse risico’s. Daarom hanteert zij terughoudendheid binnen de portefeuille. De private bank handhaaft een lichte onderweging van aandelen.

De winstgevendheid van bedrijven staat fors onder druk, maar aandelen zijn sterk overgewaardeerd. Hierbij liggen sommige waarderingsratio’s ver boven hun lange-termijngemiddelde.
Daar tegenover staat het forse stimuleringsgeweld van overheden en centrale banken. Ten aanzien van obligaties als algehele beleggingscategorie hanteert ABN AMRO MeesPierson een neutrale positionering. De bank is niet enthousiast over toonaangevende staatsobligaties van de Europese kernlanden zoals Duitsland en Nederland. Kansen ziet ABN AMRO MeesPierson in obligaties uit opkomende markten en kredietwaardige eurobedrijfsobligaties.

Op de langere termijn is ABN AMRO MeesPierson overigens optimistischer. De economische groei zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 positief worden in de VS en Europa, maar een duurzaam herstel wacht pas in 2021.

Er worden nog wel wat hindernissen verwacht. In Europa wordt een ‘dubbele dip’ van de economie verwacht, met een terugkeer naar negatieve groei in het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021. Waarschijnlijk zal de VS hieraan ontsnappen, al zal de impact van tweede-ronde-effecten, denk aan hogere werkloosheid en faillissementen, ook daar voelbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.