Ads Top

Kabinet zet in op verdere verduurzaming financiële sector

Het moet makkelijker worden om in de financiële sector groene financiële keuzes te maken en risico’s die klimaatverandering met zich meebrengt beter in te schatten. Dit staat onder meer in de door de ministerraad vastgestelde kabinetsreactie van minister Hoekstra van Financiën op de initiatiefnota ‘Van oliedom naar gezond verstand: verduurzaming van de financiële sector’.

Ook zal het kabinet zich in Europees verband ervoor inzetten banken beter rekening te laten houden met klimaatrisico’s, bijvoorbeeld door meer buffers aan te houden. Er moet daarnaast meer openheid komen over de risico’s die bedrijven lopen als gevolg van klimaatverandering, en hoe ze daarmee omgaan. Klanten en investeerders kunnen zich dan beter voorbereiden op risico’s die klimaatverandering met zich meebrengt.

Verduurzaming in de financiële sector is een van de speerpunten van het kabinet. Vorig jaar gaf Nederland met succes een groene obligatie uit - die dit jaar tweemaal is heropend - waarmee groene uitgaven worden gefinancierd. Op Europees niveau wordt aan een nieuwe standaard gewerkt voor groene obligaties. Het kabinet wil bij toekomstige uitgiftes dat de Nederlandse groene staatsobligatie daaraan voldoet.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.