Ads Top

Geldvoorelkaar.nl toegelaten tot BMKB-C regeling

Geldvoorelkaar.nl is als eerste crowdfundingplatform van Nederlandse origine geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling van de overheid.

Het platform krijgt daarmee toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronamaatregelen extra steun nodig hebben. Hierdoor wordt investeren met staatsgarantie ook mogelijk voor particuliere en zakelijke crowdfunding investeerders, naast de grote investeringspartijen die reeds van de regeling gebruik konden maken.

Na een accreditatieproces van enkele maanden kreeg Geldvoorelkaar.nl deze week positief bericht van het RVO.

Een van de criteria van het RVO was de betrokkenheid van een institutionele investeerder bij financieringen met overheidsgarantie. Geldvoorelkaar.nl ging hiertoe recent een samenwerking aan met een grote internationale investeerder.

De BMKB-C regeling ondersteunt in de kern gezonde bedrijven, die door de coronamaatregelen kampen met een tijdelijk liquiditeitstekort. De overheid staat met de garantieregeling borg voor maximaal 75 procent van een overbruggingsfinanciering. Hiermee worden de zekerheden vergroot en daarmee de financierbaarheid van de onderneming.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.