Ads Top

'Vertrouwen woningmarkt hard geraakt door coronacrisis'

De coronacrisis heeft het vertrouwen in de woningmarkt hard geraakt. Niet eerder daalde de ING Woonindex in een half jaar tijd zo sterk als nu. Met een daling van 12 punten komt de index in het tweede kwartaal met 91 punten uit onder de neutrale score van 100 punten. Daarmee is de stand uitgekomen op een vergelijkbaar niveau als tijdens de financiële crisis.

Starters en woningbezitters zijn minder optimistisch over de ontwikkeling van de woningprijzen en ze gaan uit van een stijging van de hypotheekrente.

Opvallend is wel dat woningbezitters het nog steeds een gunstige periode vinden om een woning te kopen. Voor starters geldt dit in mindere mate omdat de huidige onzekere tijden hen parten spelen.

Ondanks het dalende vertrouwen in de woningmarkt en de toenemende zorgen over de economische ontwikkelingen, blijven woningbezitters onveranderd positief over het gemak waarmee ze hun eigen woning denken te kunnen verkopen. Woningbezitters verwachten binnen 3,5 maand hun huis te kunnen verkopen, net als een half jaar geleden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.