Ads Top

Coronacrisis stimuleert onlinebetalingen

Als gevolg van de gedeeltelijke lockdown werd er de afgelopen maanden meer betaald met onlinebetaalmiddelen zoals iDEAL en creditcard en minder via PIN of contant. Dat blijkt uit gegevens van de Betaalvereniging Nederland.

Na het begin van de gedeeltelijke lockdown in week 12 is een verschuiving te zien van offline- naar onlinebetalingen, schrijft het CBS. In week 13 is het aantal onlinebetalingen via iDEAL 36 procent hoger dan in week 11. In dezelfde periode daalt daarentegen het aantal betalingen via PIN met 23 procent en het aantal geldopnames met 37 procent. In de weken daarna blijft dat verschil grosso modo in stand bij PIN.

Bij de geldopnames wordt het verschil vanaf medio mei wat kleiner. Het aantal internetaankopen via creditcardbetalingen neemt over deze hele periode licht toe.

De verschuiving van offline- naar onlinebetalingen is al langer aan de gang. Zo lag het aantal iDEAL-betalingen voor de lockdown al zo’n 20 procent hoger dan een jaar eerder. In de periode van de lockdown nam het aantal iDEAL-betalingen toe, tot 40 procent hoger dan een jaar eerder in de tweede week van april.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.