Ads Top

Rondetafel verzekeraars en evenementenbranche over pandemierisico

Evenementverzekeraars, evenementmakers, ministeries, verzekeringsmakelaars- en adviseurs hebben eind juni voor de eerste keer om tafel gezeten omdat evenementen op dit moment niet of nauwelijks verzekerd kunnen worden tegen het pandemierisico.

Voor de coronacrisis konden evenementmakers zich optioneel verzekeren tegen de gevolgen van een pandemie. Wereldwijd is dat echter op dit moment bijna niet mogelijk, terwijl de evenementensector juist nu veel behoefte heeft aan zo’n soort dekking. Evenementmakers kunnen nog wel een evenementverzekering voor andere risico’s afsluiten, maar die zal geen dekking bieden voor de gevolgen van een pandemie.

Het risico is echter nog erg groot en als er (weer) een evenementenverbod komt, bijvoorbeeld door een tweede coronagolf, dan moet een verzekeraar aan al zijn verzekerden tegelijkertijd uitkeren. Omdat de pandemie betrekking heeft op ongeveer de hele wereld, is het voor verzekeraars ook niet mogelijk om een deel van het risico te herverzekeren in een ander land. Dat doen verzekeraars bijvoorbeeld bij het risico op grote stormschades.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.