Ads Top

ABN AMRO presenteert speelfilm in zoektocht naar honderden anti-witwashelden

ABN AMRO is op zoek naar honderden jonge professionals die de strijd willen aanbinden tegen witwaspraktijken en op ‘fout geld’ willen jagen.

Om jonge mensen enthousiast te maken voor deze uitdagende taak bij de bank heeft ABN AMRO de film ‘The Dark Side of Money’ geproduceerd. Deze financiële thriller laat kijkers de harde werkelijkheid achter fout geld ervaren en zien wat de impact van witwassen is. Voor veel mensen is dit nu nog een ver-van-mijn-bed-show en met deze campagne wil ABN AMRO hierin verandering brengen.

Wereldwijd gaat er zo’n 2.400 miljard euro per jaar om in criminele transacties. Zo worden winsten uit drugshandel en andere criminele activiteiten witgewassen of andere verboden activiteiten met crimineel geld gefinancierd. Nederlandse banken worden vaak door criminelen misbruikt voor witwaspraktijken. Daardoor wordt de veiligheid van het financiële stelsel aangetast.

Naar schatting wordt in Nederland jaarlijks 13 miljard euro aan crimineel geld witgewassen. Die geldstromen worden onder andere gebruikt voor drugshandel, mensensmokkel en het financieren van terrorisme. Inmiddels zijn er bij ABN AMRO meer dan tweeduizend mensen in dienst die zich volledig wijden aan het opsporen van financiële criminaliteit. Maar dat is nog niet genoeg. ‘The Dark Side of Money’ helpt om de problematiek onder de aandacht te brengen van potentiële collega’s en om de juiste mensen te vinden die mee willen werken aan een veiliger financieel stelsel.”

The Dark Side of Money is  te zien op de website van ABN AMRO. De trailer draait vanaf 2 tot en met 29 juli in bijna 100 Nederlandse bioscopen, waaronder alle Pathé bioscopen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.