Ads Top

Rabobank start in oktober als assurantiemakelaar

Rabobank start in oktober 2020 als assurantiemakelaar onder de naam Rabo Assurantie Makelaardij. Zo breidt de bank haar dienstverlening op verzekeringsgebied uit voor zakelijke
klanten.

In de huidige verzekeringsmarkt wordt het steeds lastiger om specifieke sectoren en risico’s te verzekeren. Verzekeraars kiezen voor meer standaardisatie en minder complexiteit, terwijl bij zakelijke klanten de diversiteit en complexiteit van te verzekeren risico’s toenemen.

Dit vraagt volgens Rabo om maatwerk en sectorspecifieke oplossingen waarvoor steeds meer naar de co-assurantiebeurs wordt verwezen. Daarbij zijn grote risico’s vaak te complex om onder te brengen bij één verzekeraar. Via Rabo Assurantie Makelaardij kunnen deze vanaf oktober rechtstreeks op de co-assurantiebeurs verzekerd worden bij (een combinatie van) diverse verzekeraars.

Nu Rabobank zelf als assurantiemakelaar de co-assurantie markt betreedt, gaat de coöperatieve bank de af te dekken risico’s rechtstreeks op de beurs aanbieden, er passende verzekeraars bij zoeken en de claims afhandelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.