Ads Top

Brokeronderzoek 2020: belegger beter af bij nieuwe specialisten dan bij grootbanken

Particuliere beleggers zijn met hun beleggingen beter af bij nieuwe gespecialiseerde brokers dan bij de grootbanken. Op de belangrijkste selectiecriteria - de prijs per order, handelsmogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid, beleggingsinformatie en klantenservice - geven de specialisten de meeste grootbanken het nakijken. Toch kiezen particuliere beleggers lang niet altijd voor een gespecialiseerde broker, zo blijkt uit het 8e Nederlandse Brokeronderzoek van Beleggen.com naar de (online) effectendienstverlening van ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, BinckBank, MEXEM, Lynx en DeGiro.

MEXEM scoort op bijna alle terreinen een rapportcijfer 9. Alleen de gebruiksvriendelijkheid van het platform blijft iets achter met een 8. Ook de klantenservice van de broker is opvallend goed. Omdat de nieuwkomer ook de concurrentie op prijs aangaat, dalen de (gemiddelde) transactiekosten voor de particuliere beleggers nog steeds. Lynx en BinckBank eindigen op afstand als nummers twee (gemiddeld een 8) en drie (gemiddeld een 6,6), waarbij Lynx uitblinkt in klantenservice.
BinckBank, ooit luis in de pels van de grootbanken, scoort op prijs een opvallende onvoldoende en neemt steeds meer het gedrag van diezelfde grootbanken over. DeGiro behoort met een 6,5 tot de middenmoot en scoort vooral op klantenservice onvoldoende.
   
De grootbanken blijven net als voorgaande jaren onvoldoendes scoren. Vooral op klantenservice, de prijs per order, beleggingsinformatie en de gebruiksvriendelijkheid. Absolute verliezer op klantenservice is ABN Amro met een rapportcijfer 2. ING laat steken vallen op gebruiksvriendelijkheid met hetzelfde cijfer. Rabobank scoort met een 9 wel goed op  klantenservice en haalt gemiddeld nog net een voldoende (5,5). ABN Amro (4,42) en ING (5,21) zijn hekkensluiter.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.