Ads Top

Brokeronderzoek 2020: belegger beter af bij nieuwe specialisten dan bij grootbanken

Particuliere beleggers zijn met hun beleggingen beter af bij nieuwe gespecialiseerde brokers dan bij de grootbanken. Op de belangrijkste selectiecriteria - de prijs per order, handelsmogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid, beleggingsinformatie en klantenservice - geven de specialisten de meeste grootbanken het nakijken. Toch kiezen particuliere beleggers lang niet altijd voor een gespecialiseerde broker, zo blijkt uit het 8e Nederlandse Brokeronderzoek van Beleggen.com naar de (online) effectendienstverlening van ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, BinckBank, MEXEM, Lynx en DeGiro.

MEXEM scoort op bijna alle terreinen een rapportcijfer 9. Alleen de gebruiksvriendelijkheid van het platform blijft iets achter met een 8. Ook de klantenservice van de broker is opvallend goed. Omdat de nieuwkomer ook de concurrentie op prijs aangaat, dalen de (gemiddelde) transactiekosten voor de particuliere beleggers nog steeds. Lynx en BinckBank eindigen op afstand als nummers twee (gemiddeld een 8) en drie (gemiddeld een 6,6), waarbij Lynx uitblinkt in klantenservice.
BinckBank, ooit luis in de pels van de grootbanken, scoort op prijs een opvallende onvoldoende en neemt steeds meer het gedrag van diezelfde grootbanken over. DeGiro behoort met een 6,5 tot de middenmoot en scoort vooral op klantenservice onvoldoende.
   
De grootbanken blijven net als voorgaande jaren onvoldoendes scoren. Vooral op klantenservice, de prijs per order, beleggingsinformatie en de gebruiksvriendelijkheid. Absolute verliezer op klantenservice is ABN Amro met een rapportcijfer 2. ING laat steken vallen op gebruiksvriendelijkheid met hetzelfde cijfer. Rabobank scoort met een 9 wel goed op  klantenservice en haalt gemiddeld nog net een voldoende (5,5). ABN Amro (4,42) en ING (5,21) zijn hekkensluiter.

1 opmerking:

 1. Hallo, heb je financiële steun nodig? Heb je een lening nodig?
  Ik ben Susan Benson van Sunshine Financial Group. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Wij verlenen allerlei soorten leningdiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening, hypotheeklening en vele andere). Wij verstrekken zowel langlopende als kortlopende leningen, gedekte en ongedekte leningen tegen een betaalbare rente van 3% per jaar. Voor meer informatie over onze service kunt u ons gewoon schrijven via mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com of ons rechtstreeks een bericht sturen via WhatsApp of Telegram via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen uw financiële doelstellingen op lange en korte termijn te verbeteren, omdat uw financiële stabiliteit ons uiteindelijke doel is.

  Met wat er over de hele wereld gebeurt, worden veel mensen geconfronteerd met vroegtijdige financiële uitdagingen, sommigen vinden het om een ​​of andere reden zo moeilijk om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen.

  Wij kunnen u helpen met een oplossing voor uw financiële uitdagingen, schrijf gewoon naar mijn kantoor en wij helpen u met een lening. We hebben talloze individuen en organisaties geholpen die over de hele wereld met financiële moeilijkheden te maken hebben gehad. Wanneer u bij ons solliciteert, solliciteert u bij een vertrouwd bedrijf dat om uw financiële behoeften geeft, onze hoogste prioriteit is uw financiële stabiliteit.

  Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
  E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) OF;
  WhatsApp: +447903159998
  U kunt altijd en overal naar ons schrijven.
  2020 © ️Alle rechten voorbehouden

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.