Ads Top

AFM biedt handvatten voor de financiële sector bij invoering duurzaamheid

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) biedt beleggingsondernemingen en beheerders handvatten bij de invoering van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid.

Op het gebied van duurzaamheid wordt momenteel veel nieuwe wet- en regelgeving ingevoerd. Zo is per 10 maart 2021 de Verordening informatieverschaffing over duurzaamheid van toepassing. Ook worden diverse wijzigingen in de UCITS-richtlijn, AIFMD en MiFID II voorgesteld met betrekking tot de integratie van duurzaamheidsrisico’s en –factoren.

De AFM heeft in de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met beleggingsondernemingen, beheerders en brancheorganisaties over deze nieuwe wet- en regelgeving. Daaruit kwam onder meer naar voren dat het doorvoeren van de wet- en regelgeving een aanzienlijke impact heeft op de bedrijfsvoering van deze ondernemingen.

Producten die nu als ‘duurzaam’ worden omschreven, zijn dat straks misschien niet of moeten aan strenge informatieverschaffing eisen voldoen. Het is volgens de AFM belangrijk dat ondernemingen zorgvuldig toetsen of de duurzame doelen en kenmerken aansluiten bij de definities en kwalificaties van de nieuwe wet- en regelgeving.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.