Ads Top

DNB: Samenwerking essentieel bij bestrijding cybercrime

Samenwerking tussen financiële instellingen is essentieel om cyberdreigingen het hoofd te kunnen bieden. Door informatie uit te wisselen over digitale aanvallen en manieren om deze aanvallen op te sporen kunnen dreigingen effectiever worden weerstaan en kan de sector weerbaarder worden, aldus DNB in haar Informatiebeveiligingsmonitor.

De basis van cyberweerbaarheid ligt nog steeds bij het bepalen en implementeren van de interne standaarden bij financiële instellingen om de impact van kwaadaardige software te beperken. Over het algemeen hebben financiële instellingen hiervoor de instrumenten in huis, maar er kan meer gedaan worden op het gebied van preventie. Zo wordt de uitfasering van verouderde software nog wel eens over het hoofd gezien. Als er applicaties worden gebruikt die niet meer worden ondersteund door leveranciers, zijn zij kwetsbaar voor cyber- en continuïteitsdreigingen zoals door ransomware aanvallen.

Relevant voor de huidige periode van thuiswerken is dat er nieuwe risico’s ontstaan door het werken met potentieel kwetsbare VPN verbindingen, laptops en mobiele telefoons. Dit loopt samen met de reeds bestaande trend van mobieler werken zoals in de trein of op openbare locaties en bij klanten. Hierdoor neemt ook het risico van verlies, diefstal van de devices toe, waardoor kwetsbare VPN verbindingen toegankelijker worden wanneer de devices onvoldoende beveiligd zijn.

1 opmerking:

 1. Naam ... Brian Günter Haugen
  Wonen in ..... Noordrijn-Westfalen
  Beroep ...... zakenman
  Leningbedrag .... € 250.000
  Rente op leningen .... 1%
  Religie: katholicisme
  Mijn e-mailadres voor elke equire; brianhuagen101@gmail.com

  Er werd gezegd dat het leven pas echt ten volle kan worden genoten als er lijden en pijn is geweest. Ik ben blij en dankbaar dat ik bij mijn Mizuho Bank, Ltd. ben Het filiaal Düsseldorf ontving een lening van € 250.000 op bankrekening. Bent u een man of een vrouw die een lening heeft aangevraagd en door uw bank is afgewezen? Ik wil je vandaag vertellen dat je een lening kunt krijgen bij het beste online bedrijf en dat je niet veel documenten hoeft in te vullen, ze hebben ook een goede rente van 1%. Ik werd aan AASIMAHA ADILA LOAN COMPANY voorgesteld door een vriend die van hen een lening had gekregen. Ik had contant geld nodig en ging naar mijn bank. Ze vertelden me dat ik vanwege een slechte kredietwaardigheid niet in aanmerking kwam voor een lening en dat de bankrentetarieven hoog waren. Ik ben nu gelukkig omdat ik de big business van mijn dromen kan opbouwen. Mijn betaling begint binnenkort. Verspil geen tijd meer aan de commerciële bank met de hoge rente en pas AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM toe om uw lening te krijgen. Ze krijgen heel snel goedgekeurde leningen en crediteren uw account op dezelfde dag van de aanvraag. Nee, er zijn teveel processen en procedures bij betrokken, zoals bij banken. De leningsmaatschappij weet niet dat ik dit goede nieuws deel. U kunt via e-mail contact met hen opnemen.
  Meld je nu aan ..... (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com)
  Mijn e-mailadres voor elke equire; brianhuagen101@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.