Ads Top

Consumentenbond en VEH: ‘Banken, volg voorbeeld Volksbank’

Geldverstrekkers die hun klanten vóór 14 juli 2016 een te hoge boeterente hebben berekend bij het oversluiten van een hypotheek zouden het voorbeeld van de Volksbank moeten volgen. Deze bank stort met terugwerkende kracht tot 2011 het teveel betaalde boetebedrag terug op de rekening van de klant. Die dringende oproep doen de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis in een brief aan alle banken.

Vanaf 2011 hebben veel huiseigenaren, aangemoedigd door de toen sterk dalende rente, hun hypotheek overgesloten en boeterentes betaald die hoger waren dan het financiële nadeel van hun bank. Dat mag wettelijk niet. In 2017 publiceerde de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) daarom een Leidraad waarin is vastgelegd hoeveel boeterente banken mogen rekenen. En dat consumenten die na 14 juli 2016 te veel boeterente betaalden, moeten worden gecompenseerd.

De Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis willen echter dat geldverstrekkers ook klanten compenseren die vóór 14 juli 2016  teveel boeterente betaalden. De toen geldende regelgeving biedt daarvoor een juridische basis. De Volksbank (met de hypotheekmerken SNS bank, Regiobank en BLG Wonen) kondigde in mei dit jaar aan boeterentes vanaf 14 juli 2011 opnieuw te zullen berekenen en, indien nodig, te hoge boetebedragen terug te betalen.  Andere geldverstrekkers weigeren

In een brief doen de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis nogmaals een klemmend beroep op de financiële instellingen om het voorbeeld van de Volksbank te volgen. De 2 belangenorganisaties hebben inmiddels één van de weigeraars, Delta Lloyd bank, gedagvaard om ervoor te zorgen dat gedupeerde klanten van de bank worden gecompenseerd.

1 opmerking:

 1. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

  Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

  We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Oproep / WhatsApp: +16626183756
  Website: https://progresivefunding.wordpress.com


  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.