Ads Top

Trade & commodities partijen en banken bundelen krachten voor financieringsplatform

Vijftien van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder banken, handelshuizen, inspectiebedrijven en een energiegigant, hebben samen komgo SA opgericht. De activiteiten van dit nieuwe bedrijf zijn onder andere het digitaliseren van het financieringsproces binnen de trade & commodities sector. Dit gebeurt door middel van een open platform dat functioneert op basis van blockchain technologie.

De oprichters van komgo SA, dat zelfstandig zal gaan opereren, zijn onder andere ABN AMRO, BNP Paribas, Citi, Crédit Agricole Group, Gunvor, ING, Koch Supply & Trading, Macquarie, Mercuria, MUFG Bank, Natixis, Rabobank, Shell, SGS en Societe Generale.

Het kernteam van de twee succesvolle blockchain pilots op het gebied van energie en agrarische commodities zijn overgestapt naar komgo SA om een gedecentraliseerd platform te ontwikkelen op basis van de Ethereum blockchain.

Het platform zal worden ontwikkeld in samenwerking met ConsenSys; het grootste collectief van technologen en ondernemers op het gebied van het ontwikkelen van applicaties, infrastructuur en oplossingen binnen het Ethereum netwerk.

komgo SA zal starten met twee producten die waarschijnlijk voor het einde van het jaar worden gelanceerd. Het eerste product zal het KYC proces standaardiseren en faciliteren, zonder dat daarbij gebruik wordt gemaakt van een centrale database; de uitwisseling van versleutelde documenten wordt gerealiseerd via de blochain op een need to know basis. Het tweede product zal bestaan uit een digitale letter of credit, die het mogelijk maakt voor handelshuizen en andere platforms om digitale handelsgegevens en documenten aan te leveren bij hun desbetreffende komgo SA bank. VAKT is opgericht in 2017 met als doel een post-trade verwerkingsplatform voor commodities te ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.