Ads Top

ABN AMRO Digital Impact Fund investeert in leningenmarktplaats CrossLend

Het Digital Impact Fund (DIF) van ABN AMRO investeert samen met Earlybird en solarisBank 14 miljoen euro in het Duitse CrossLend. ABN AMRO gaat tegelijkertijd ook een strategische samenwerking aan met de digitale leningenmarktplaats. Door de samenwerking zal er beter internationaal kapitaal beschikbaar worden gesteld voor ondernemend Nederland.

Met behulp van een digitaal platform maakt CrossLend het enerzijds mogelijk om op Europees niveau te investeren in kredieten en anderzijds dat kapitaal direct en digitaal beschikbaar te stellen. De marktplaats maakt het voor beleggers mogelijk om flexibel een gediversifieerde portefeuille van leningen op te bouwen. De nadruk ligt hierbij op de transparantie van de risico's. Voor leningverstrekkers levert CrossLend aanvullende mogelijkheden om hun kredietverstrekking uit te breiden. Hierdoor krijgt ondernemers vervolgens weer meer kredietmogelijkheden.

Het ABN AMRO DIF is het corporate venture capital fonds specifiek voor fintech waarmee ABN AMRO strategisch investeert in innovatieve start- en scale ups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds heeft naast CrossLend nog 6 andere portfolio bedrijven: het Nederlandse Ockto, het Duitse solarisBank,  het Amerikaanse Cloud Lending Solutions en BehavioSec, het Zweedse Tink, en een blockchain initiatief in trade & commodity finance.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.