Ads Top

Nieuwe biljetten iets kleiner

De Europese Centrale Bank heeft nieuwe biljetten van 100 en 200 euro gepresenteerd. Ze zijn iets kleiner dan hun voorgangers, even hoog als het vijftigje, maar iets breder. Daardoor passen ze beter in de portemonnee.

Voor de biljetten van 100 en 200 euro worden nieuwe, geavanceerde echtheidskenmerken gebruikt. Net als de andere coupures zijn ook de nieuwe biljetten van 100 en 200 gemakkelijk op echtheid te controleren met behulp van de "voel-kijk-kantel"-methode.

Bovenaan in de zilverkleurige band bevindt zich een satelliethologram, waarin kleine €-tekens rond het waardecijfer bewegen. De €-tekens worden duidelijker onder direct licht. In de zilverkleurige band zijn ook het portret van Europa, het stijlmotief en een groot €-teken te zien. De nieuwe bankbiljetten van €100 en €200 bevatten verder een speciaal smaragdgroen cijfer. Alle andere coupures van de Europa-serie hebben ook een smaragdgroen cijfer, maar bij deze speciale versie zijn er bovendien €-tekens in de waardecijfers te zien.

Behalve echtheidskenmerken die met het blote oog te zien zijn, bevatten de eurobankbiljetten ook echtheidskenmerken die alleen met speciale apparatuur gecontroleerd kunnen worden. Om de biljetten snel te kunnen verwerken en op echtheid te kunnen controleren, zijn die kenmerken op de nieuwe biljetten van €100 en €200 verder uitgewerkt en zijn er nieuwe aan toegevoegd. Zoals Yves Mersch, Lid van de Directie, in zijn toespraak bij de onthulling van de nieuwe bankbiljetten benadrukte, zal de gehele serie eurobankbiljetten met de overgang op de nieuwe bankbiljetten van €100 en €200 gedegen bescherming tegen vervalsing blijven bieden. Hierdoor zijn de eurobankbiljetten nóg veiliger, maar ook gemakkelijker te controleren en te verwerken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.