Ads Top

Samenwerking ABN AMRO en Northern Trust Asset Management voor verdere verduurzaming beleggingsfondsen

Met ingang van 31 augustus 2018 past Northern Trust Asset Management duurzaamheidscriteria (ook wel ‘environmental, social en governance’ = ESG) toe op twee beleggingsfondsen die voor beleggers worden beheerd. ABN AMRO stimuleert klanten om in duurzame beleggingsproducten en -diensten te investeren. Aan het einde van 2017 waren de duurzame beleggingen van ABN AMRO-klanten goed voor EUR 10,2 miljard in het totaal. ABN AMRO streeft ernaar om dit bedrag in 2020 te hebben verhoogd tot EUR 16 miljard. 

De ESG-criteria gaan gelden voor het Northern Trust North America Equity Index UCITS FGR Fund en het Northern Trust Europe Equity Index UCITS FGR Fund. De nieuwe namen van de fondsen worden Northern Trust North America Custom ESG Index FGR Fund en het Northern Trust Europe Custom ESG Index FGR Fund. Het beheerd vermogen van de betrokken fondsen bedroeg per 31 juli 2018 in totaal respectievelijk EUR 1,21 miljard en EUR 1,41 miljard.

Met de introductie van de ESG-criteria zullen de twee fondsen niet meer beleggen in ondernemingen die niet aan bepaalde criteria voldoen. Dat geldt onder andere voor ondernemingen die ‘sterk controversiële’ activiteiten ontplooien, ondernemingen die omzet realiseren met de productie van tabak of ondernemingen die controversiële wapens vervaardigen. De lijst van uitgesloten ondernemingen is niet-uitputtend en aan verandering onderhevig.

Als huidige beleggingsdoelstelling wordt er met de bestaande fondsen naar gestreefd om de risico- en rendementskenmerken van de MSCI North America Index en de MSCI Europe Index (met het netto-dividend geherinvesteerd) zo dicht mogelijk te benaderen. Per 31 augustus 2018 is die beleggingsdoelstelling geactualiseerd: de fondsen zullen nu de risico- en rendementskenmerken van respectievelijk de MSCI North America Custom ESG Index en de MSCI Europe Custom ESG Index zo nauw mogelijk nastreven. Deze maatwerkindices zijn ontwikkeld en worden gescreend door MSCI, op basis van de ESG-criteria die door Northern Trust Asset Management zijn geselecteerd.

1 opmerking:

 1. Goedendag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme en geaccrediteerde geldschieter. We geven allerlei soorten leningen uit op een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, woninglening, studielening, bedrijfslening, uitgevaardigde lening, consolidatie van schulden. enz

  Word vandaag goedgekeurd voor een zakelijke of persoonlijke lening en krijg geld binnen dezelfde week na aanmelding. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd ongeacht uw kredietwaardigheid en er zijn veel tevreden klanten die deze claim ondersteunen. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die je nodig hebt; je krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis onderpanduitkeringen.

  We streven ernaar een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen bij alles wat ik doe. Ons doel is om u met waardigheid en respect te behandelen en tegelijkertijd de beste service te bieden. Geen sociale zekerheid Nummer vereist en geen kredietcontrole vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens indien geïnteresseerd in een lening en wees vrij van oplichting ..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com
  Oproep / WhatsApp: +16626183756
  Website: https://progresivefunding.wordpress.com


  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.