Ads Top

Rabobank boekt 2,674 miljoen euro winst in 2017

Rabobank realiseerde in 2017 een nettowinst van 2.674 miljoen euro, een stijging van 32 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. In 2016 boekte de bank nog een nettowinst van ruim 2 miljard euro.

Naast de positieve economische ontwikkelingen in Nederland, droegen daaraan bij de gunstige markt voor de voedsel- en agrarische sector en lagere bedrijfslasten.

Het bedrag aan spaargeld van particulieren bij de bank bleef stabiel op 142 miljard euro.

Den hypothekenportefeuille daalde met 2,8 miljard euro tot 193,1 miljard euro.

In mei 2017 plaatste Rabobank voor 2,5 miljard euro aan covered bonds en in januari 2018 voor nog eens 1,25 miljard euro. De komende jaren kan in totaal voor een bedrag tot 25 miljard euro aan covered bonds worden uitgegeven.

Wiebe Draijer, voorzitter van de Groepsdirectie, stond ook nog even stil bij de digitale innovaties die de bank afgelopen jaar lanceerde. Peaks is een nieuwe app die kleine aankoopbedragen naar boven afrondt, waarbij het wisselgeld automatisch wordt belegd. Een andere innovatie is Tellow, waarmee de bank zzp’ers de administratie uit handen neemt. In juni trad Rabo als enige Nederlandse bank toe tot het Digital Trade Chain consortium van zeven grote Europese banken, dat gezamenlijk een blockchainplatform voor ondernemers bouwt. 

De afdeling van Rabobank die vermogende particulieren verbindt, krijgt een nieuwe directeur: Annemarie van den Berg wordt hoofd van Rabo Schretlen Vermogensmanagement.

Foto: Akhmad Fauzi

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.