Ads Top

Banken gaan graag in gesprek met klanten aardbevingsgebied

De aardbevingen in Groningen hebben voor veel inwoners van deze provincie een grote emotionele impact. Voor veel inwoners zijn er ingrijpende materiele gevolgen, zoals schade aan de woning en een forse waardedaling.

Huiseigenaren met een hypotheek verwachten terecht dat banken zoveel mogelijk rekening houden met hun situatie en waar mogelijk ondersteuning bieden.

Het is volgens de banken spijtig dat uit het rapport-De Kam naar voren komt dat klanten van banken die steun niet altijd ervaren. Banken zeggen toe met deze klanten daarover in gesprek te gaan.

Banken zijn verder voorstander van uitbreiding van de opkoopregeling van de overheid. Ook hebben banken samen met de NAM een project uitgevoerd in Loppersum waarbij een garantie werd verstrekt voor de sloop en herbouw van 43 woningen.

Betalingsproblemen bij klanten zijn zelden het directe gevolg van de aardbevingsschade maar komen dikwijls voort uit persoonlijke omstandigheden zoals echtscheiding en werkloosheid. Ook in die gevallen bieden banken hulp om tot maatwerkoplossingen te komen, zoals ook elders in Nederland.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.