Ads Top

ABN AMRO rapporteert nettowinst van 2,7 miljard euro over 2017

ABN sluit het jaar 2017 positief af. De bank profiteerde vooral van kostenbesparingen en van de verder aantrekkende economie. De nettowinst in het vierde kwartaal bedroeg 542 miljoen euro, bijna twee derde meer dan een jaar eerder. De baten namen met 11 procent toe tot 2,4 miljard euro. Over heel 2017 kwam de winst uit op 2,8 miljard euro, ruim de helft meer dan in 2016.

Volgens CEO Kees van Dijkhuizen bleven de netto rentebaten robuust ondanks de uitdagingen van het huidige renteklimaat. De grote kredietportefeuilles (hypotheken, mkb en grootzakelijke kredieten) lieten in 2017 groei zien en de onderliggende kostenontwikkeling profiteert van kostenbesparingen en het IT-transformatieprogramma. Zonder de boekwinst op Private Banking Asia zou de zogeheten cost/income ratio uitkomen op 61,2% en het rendement op eigen vermogen op 13,4%.

In het afgelopen jaar introduceerde ABN we veel digitale innovaties. Een recente innovatie is Franx, een digitaal platform waarmee zakelijke klanten online internationale betalingen kunnen doen en ook valutarisico’s kunnen afdekken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.