Ads Top

In 2017 verleende BNP Paribas Fortis 25 procent van zijn hypothecaire kredieten aan millennials

Met in totaal meer dan 31 miljard euro aan hypothecaire kredieten (herfinancieringen niet inbegrepen) vestigde de Belgische hypotheekmarkt in 2017 voor het vierde opeenvolgende jaar een record. Volgens BNP Paribas Fortis, dat in België een op de vier woonleningen financiert, is dat goede resultaat vooral te danken aan de aantrekkelijke rentetarieven.

Batibouw staat weer voor de deur en dus maakte BNP Paribas Fortis, de Belgische marktleider in hypothecair krediet, zijn jaarlijkse balans op van de vastgoedsector. Dat er aan het enthousiasme van particulieren en investeerders voor vastgoed maar geen einde lijkt te komen, was daarbij een onvermijdelijke vaststelling.

Een van de trends die BNP Paribas Fortis kon afleiden, is dat de millennials – de min-dertigers– de lage rentetarieven bleven benutten om vastgoedeigenaar te worden. Een kwart van de hypothecaire kredieten bij de bank ging naar jongeren. Opmerkelijk is dat het aantal kredieten aan die groep de voorbije vijf jaar met 26% is toegenomen.

De millennials leenden gemiddeld 205.170 euro om een onroerend goed te kopen, een lichte daling (-1%) tegenover vorig jaar (206.671 euro). Daarentegen is het gemiddelde kredietbedrag voor alle bestemmingen dooreen, van 2016 naar 2017 toegenomen (181.559 euro, +2%). Ten slotte leenden de jongeren, gezien hun beperktere financiële middelen, 86% van de waarde van het pand, wat een meer is dan het gemiddelde van alle kredietnemers (76%).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.