Ads Top

Consumptief krediet, terug van nooit weggeweest

De laatste jaren is er veel aandacht geweest voor het stimuleren van een klimaat, waarin consumenten op bewuste wijze leningen aangaan én waar aanbieders en intermediairs zich maximaal inspannen om de keuzes voor consumenten zo helder mogelijk te maken. Er ligt nu een gezonde basis om de toekomst in te gaan. Een toekomst waarin consumenten waarschijnlijk meer gaan lenen en waar, ondanks de digitalisering, de rol van intermediairs van grote waarde zal blijven, zegt GfK.

Na de crisis is er langzaam maar zeker een duidelijk andere stemming gaan heersen in financieringsland. Consumenten zijn weer meer bereid om tot grotere aankopen over te gaan (66 procent verwacht het komende half jaar een grote aankoop te gaan doen), hetgeen op het hoogste niveau ligt sinds jaren.

Bovendien zijn consumenten ook steeds meer bereid om deze grote aankoop te gaan financieren via een consumptief krediet. De financieringsbereidheid voor toekomstige grote aankopen steeg het afgelopen kwartaal sterk (met 24 % ten opzichte van het 3e kwartaal 2017).

In het komende jaar 2018 verwachten veel consumenten geld te gaan lenen voor de aanschaf van een auto (16%), een renovatie of verbouwing van hun woning (16 %), voor de aanschaf van een keuken/ meubels (9 %) en grote huishoudelijke apparaten (8 %)(Grafiek 2).


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.