Ads Top

Kosten banken weer flink omhoog

Veel consumenten betalen dit jaar weer meer voor betaaldiensten van hun bank, constateert de Consumentenbond. ING spant daarbij de kroon met een kostenstijging van 7 tot 10 procent voor de betaalpakketten. Ook klanten van de Rabobank zijn vanaf 1 april flink duurder uit.

De kostenstijging komt bovenop een eerdere tariefsverhoging in 2017. Hiermee stijgen de kosten van het BasisPakket in een jaar tijd met 29 procent, die van het BetaalPakket met 23 procent en van het RoyaalPakket met 20 procent.

Ook de Rabobank verhoogt zijn tarieven flink. Klanten met een DirectPakket betalen per 1 april 15,4 procent meer. De kosten voor het BasisPakket en het TotaalPakket stijgen respectievelijk met 3,7 en 2,2 procent.

ASN Bank, Knab en SNS verhoogden hun tarieven voor het tweede jaar op rij niet. Wel verlaagden zij de rente over het positieve saldo op de betaalrekening. SNS is volgens berekeningen van de Consumentenbond vaak de goedkoopste optie.

Terwijl de rente op positief saldo daalt, blijft de rente op rood staan onverminderd hoog, variërend van 9 tot 13,9 procent. Alleen Knab rekent minder: 5 procent. Veel consumenten betalen een hoge rente voor rood staan, terwijl ze bij dezelfde bank spaargeld hebben.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.