Ads Top

Cryptobelegger houdt vertrouwen ondanks crash

Sinds december daalde de koers van cryptomunten aanzienlijk. Ondanks de correctie is het aantal Nederlandse bezitters van cryptovaluta toch gelijk gebleven. Aan het eind van de koersval bezitten nog steeds ongeveer 865.000 Nederlanders één of meerdere munten.

Dit blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een marktonderzoek van Multiscope naar betalen, beleggen en sparen in een nieuwe economie.

Medio januari stond driekwart van de cryptobezitters nog op winst. Medio februari heeft nog maar 51 procent een positief rendement.

Nederlanders, zo blijkt uit het onderzoek, steken geen grote bedragen in cryptomunten. De gemiddelde investering is slechts 200 euro. Men blijkt ook geen grote risico’s te nemen. Zes op de tien kochten bitcoins of andere digitale munten met geld van hun lopende rekening. Minder dan 1 procent investeerde in cryptovaluta met geleend geld.

Ongeveer 71 procent koopt cryptomunten om op de lange termijn rendement te maken. Deze groep staat ook wel bekend als ‘hodlers.’ Het lage investeringsbedrag en het feit dat ze er voor de lange termijn inzitten is een mogelijke verklaring waarom er weinig bezitters uitstapten tijdens de daling.

De cryptovaluta-bezitter heeft nog altijd een zeer hoge verwachting van het toekomstige rendement van de investering. Deze verwachting is door de recente koersdaling wel behoorlijk getemperd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.